Haaranalyse
Uitleg haaranalyse

Hoe werkt de haaranalyse voor paarden? Bij een epigenetische haaranalyse worden er zorgvuldig 5 haren uit de staart van je paard afgenomen. Deze worden door onze apparatuur ter plekke geanalyseerd. In iedere haar(follikel) zit allerlei informatie opgeslagen, die door onze S-drive met natuurlijke golffrequenties gemeten wordt. Deze gegevens worden dan via de computer naar het technologiecentrum in Hamburg, Duitsland verstuurd. Hier worden de resultaten door een supercomputer met een speciaal programma verwerkt. De relevantie van de epigenetische gegevens wordt hierbij in kaart gebracht. De uitslag wordt verwerkt in een speciaal rapport van jouw paard met begrijpelijke grafieken en tabellen.

Het paarden optimalisatie rapport

De uitslagen van de meting worden weergegeven als zeer hoog, hoog, middel of normaal, afhankelijk van de basis waarden. Je krijgt een zeer uitgebreid (circa 20 pagina’s) full color rapport met unieke uitslagen. Dit gaan we bespreken en je krijgt advies om aan de slag te gaan met de gemeten aandachtspunten.

Na deze haaranalyse weet je:
  • Aan welke voedingsstoffen het paard een tekort heeft. Bijvoorbeeld door slechte opname, verminderde spijsvertering of tekorten in de voeding. Waaronder vitaminen, mineralen, sporenelementen, antioxidanten, vetzuren en aminozuren.
  • Voor welke omgevingsinvloeden het paard extra gevoelig is, zoals straling, toxines, zware metalen en micro-organismen.
  • Welke concrete stappen je kunt zetten om de algehele gezondheid van het paard te verbeteren.

Bekijk de video over de technologie op YouTube.

Als u meer wilt weten over hoe de haaranalyse werkt, neem dan hier contact op voor het maken van een afspraak.

Het haaranalyse-apparaat voldoet aan belangrijke veiligheidsaspecten en certificering, zoals CE, FCC en ETL. Voor meer informatie klik hier.