RECONNECTIVE HORSERIDING®  “samen één door verbinding”
Ben jij een topruiter of ga je graag met paarden om, deze methode geeft jou de mogelijkheid om bewust in je eigen kracht en meer in balans te komen. Door de verbinding op dieper niveau zal je nog meer éénheid met je paard ontwikkelen.

Ervaar jij momenteel disbalans bij jezelf of bij je paard dan kunnen de unieke 5 basisstappen van RH jou helpen om weer in balans te komen. Tijdens een privé-les gaan we samen met het paard op weg om jou naar je innerlijke kracht te begeleiden, zodat er eenheid en een diepere verbinding tussen jullie ontstaat. Deze eenvoudige  stappen geven je een handleiding om dicht bij jezelf te blijven, beter te kunnen concentreren en zijn toepasbaar in andere thema’s in je leven.

De oefeningen die we doorlopen kunnen op of naast het paard en zijn ontwikkeld om een diepere relatie met je paard te krijgen. Hiervoor dienen we eerst contact met onszelf te krijgen. Jouw hoofd (gedachtes), hart en gevoel dienen hiervoor in balans komen. Paarden weerspiegelen jouw proces naar dit contact toe en helpen je daarbij. Je volgt 5 privé-lessen waarin jij in alle rust kan ervaren hoe je meer éénheid met je paard kan bereiken. Dit kan bij jou op stal of je komt met je paard naar mij.

Tijdens het volgen van de basisstappen wordt duidelijk waar je gedachtes of emoties jou beïnvloeden om niet bij jezelf te kunnen blijven. Als je deze verbinding met jezelf even kwijt bent, merk je dit vaak ook aan je paard. Je merkt dit omdat je meer aandacht geeft aan je gedachtes dan aan wat je voelt. Vaak stel je jezelf veel vragen en wil je teveel. Eigenlijk heb je dan om wat voor reden dan ook geen connectie met jezelf, je autonome IK. Paarden reageren hier op, zeker de paarden die zelf heel gevoelig zijn. Juist die sensibele paarden leren ons om dicht bij onszelf te blijven, om verbinding met onszelf én met ons paard aan te gaan. Wanneer je Reconnective Horseriding® beoefent en je bereikt die mooie éénheidsmomenten, ervaar je een diepe connectie met je paard. Dit geeft zo’n bijzonder gevoel dat je het je leven lang nooit meer vergeet.

Ik heb zelf Reconnective Horseriding® ontwikkeld tijdens mijn eigen periode van dis-balans. Als geen ander weet ik hoe paarden ons hier doorheen kunnen helpen. Samen met mijn eigen paard Weruniek ben ik door het volgen van deze methode weer in harmonie met mezelf gekomen en heb met haar een diepe vertrouwensrelatie gekregen. Ik kwam in contact met een diepe laag van mezelf en weet dat het mijn missie is om mensen en paarden te begeleiden op hun weg naar her-verbinding.